Edit

Denge Ortopedi Protez ve Ortez yapım, uygulama ve Ayak Sağlığı merkezidir. Sağlık alanındaki çağın gereksinimleri şeklinde takip eden firmamız sağlık sektöründe önemli bir yer tutmaktadır. Protez Ortez, Ayak sağlığı ürünleri, Skolyoz Korseleri ve birçok ürün grubu ile hizmetinizdeyiz.

Protez Bacak Seçimi

 Protez Bacak Seçimi

Bacak protezleri; hastalık, kaza sonucunda kişinin bacak veya ayağını kaybedilmesinden sonra o kişinin günlük hayatını devam ettirebilmesi, hayatının sekteye uğramaması için kullandığı yapay uzuvlara denir. Kişi için en uygun protezi belirleme işleminde doktoru ve protez teknisyeni yardımcı olacaktır.

Takılan bacak protezinin başarılı olması isteniyorsa öncelikle geçici protezden yardım alınması gerekir. Geçici protezler yara kapandığında ya da durum göre 10 ile 15 gün sonra takılır. Geçici protezler;

  • Güdüğün (ampute edilen bölgede kalan parçaya verilen isimdir) sağlıklı bir şekil almasını
  • Kişinin proteze alışmasını
  • Günlük hayata ve getirdiklerine erken adaptasyonu

sağlar.

Gelişen teknolojiyle kullanım alanlarına ve kişiye göre farklı protezlerin üretimi vardır.

Protez bacakların çoğunun içerisinde çorap bulunur. Özel olarak üretilen çoraplar giyildikten sonra protez takılır. Takıldıktan sonra protezin takılan kısmına yakın ayarlama kolu vardır ve bacağa göre ayarlanıp sabitlenir.

 

Yardıma mı İhtiyacınız var?
Merhaba,

Size yardımcı olabilir miyiz?