Edit

Denge Ortopedi Protez ve Ortez yapım, uygulama ve Ayak Sağlığı merkezidir. Sağlık alanındaki çağın gereksinimleri şeklinde takip eden firmamız sağlık sektöründe önemli bir yer tutmaktadır. Protez Ortez, Ayak sağlığı ürünleri, Skolyoz Korseleri ve birçok ürün grubu ile hizmetinizdeyiz.

Ortopedik Ayakkabı Nedir?

 Ortopedik Ayakkabı Nedir?

Ortopedik ayakkabı ve terlik kullanan kişinin ayak yapısına uygun üretilir. Sadece ayağında problem yaşayan kişilerin kullanması uygun görülür. Özellikle 65 yaş üstü hastalarda ayak problemlerine oldukça sık rastlanır. Özellikle kadınlarda ayağa uygun olmayan ayakkabıların kullanımı yaş ilerledikçe ayaklarda problem yaratmaya başlar. Ortopedik bir ayakkabı ayakların daha iyi hava alabilmesi için deriden yapılır. Ayakkabı içi yeterli düzeyde geniştir ve ek tabanlık uygulamaları için uygundur. Ortopedik ayakkabılar omurilik duruşunu destekler. Vücudun rahat taşınmasını sağlar.

Ortopedik Ayakkabı Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ortopedik ayakkabının yapıldığı maddenin doğal olmasına özen gösterilmesi gerekir. Ayakların rahatça hava alması sağlanırken, mantar oluşumlarının önüne geçilir. Ayak baş parmağıyla ayakkabının önü arasında ortalama yarım santimlik boşluk olması uygun olandır. Ortopedik taban ya da ayakkabı ayak kaslarını çalıştırır.

Ortopedik ayakkabıların nereden alındığı önemlidir. Bu konuda yeterli bilgisi olmayan kişiler yanlış yönlendirmelerde bulunabilir, ortopedik olmayan ayakkabıları ortopedik ayakkabı adı altında satışını yapabilirler. Tedavi için düzenli kullanılması önemlidir. Ortopedik olmayan ayakkabılar kişiye özel ortopedik tabanlık sayesinde de kullanılabilir.

Yardıma mı İhtiyacınız var?
Merhaba,

Size yardımcı olabilir miyiz?