Edit

Denge Ortopedi Protez ve Ortez yapım, uygulama ve Ayak Sağlığı merkezidir. Sağlık alanındaki çağın gereksinimleri şeklinde takip eden firmamız sağlık sektöründe önemli bir yer tutmaktadır. Protez Ortez, Ayak sağlığı ürünleri, Skolyoz Korseleri ve birçok ürün grubu ile hizmetinizdeyiz.

Protez Bacak Nasıl Yapılır?

 Protez Bacak Nasıl Yapılır?

Bacak protezi için protezin alçısı ile güdük ölçüsü alınır. Bacak protezinin kalıbını çıkardıktan sonra ayak daha konforlu bir şekilde vücuda oturması için silikondan yumuşak bir malzeme kullanılır. Sonrasında protez bacağın oluşması için gerekli parçalar temin edilir. Bu parçalar genellikle yurt dışından temin edilir. Protez bacak parçaları kullanıcının isteğine bağlı olarak değişir. Kullanıcı, ayak bileği hareketli bir protez bacak istiyorsa ona göre bir kalıp kullanılır. Eğer kullanıcı ayak bileği hareketsiz bir kalıp istiyorsa, bu durumda dinamik kalıbı kullanırız. Kalıp ve protez bacak için gerekli tüm parçalar birbirine monte edildikten sonra kullanıcı bu protez bacak ile prova yapar. Eğer kullanıcı bu protez bacağa uyum sağlarsa günlük hayatta daha estetik gözükmesi için ufak çaplı işlemler yapılır ve kullanıcıya teslim edilir.

Protez maliyeti kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterir. Sıradan bir protez bacağın maliyeti düşük olabilmektedir. Özel bileşenlerden oluşan protez bacak kullanıcıya göre daha maliyetli olabilmektedir. Protez bacak ile ilgili tüm merak ettikleriniz için Denge Ortopedi ile iletişime geçebilirsiniz.

Yardıma mı İhtiyacınız var?
Merhaba,

Size yardımcı olabilir miyiz?