Edit

Denge Ortopedi Protez ve Ortez yapım, uygulama ve Ayak Sağlığı merkezidir. Sağlık alanındaki çağın gereksinimleri şeklinde takip eden firmamız sağlık sektöründe önemli bir yer tutmaktadır. Protez Ortez, Ayak sağlığı ürünleri, Skolyoz Korseleri ve birçok ürün grubu ile hizmetinizdeyiz.

Uzun Yürüme Cihazı Nedir?

 Uzun Yürüme Cihazı Nedir?

Diz kontrolü olmayan ya da az olan kişiler ayakta durmakta güçlük çekerler. Diz eklemleri kitlenmediğinden adım atmakta zorlanırlar ve ayakta duramayarak düşerler. Uzun yürüme cihazı’nın en temel özelliği de dizi ekstansiyonda düz bir şekilde tutmaktır.

Uzun Yürüme Cihazı Nasıl Tasarlanır?

Uzun yürüme cihazı genellikle ayak bileği nötral pozisyonda olacak şekilde tasarlanır. Ancak bazı hastalarda ise ayak bileği dorsifleksiyon hareketine izin verecek şekilde planlanması gerekebilir. Uzun yürüme cihazı kişinin rahatsızlığına ve ihtiyacına yönelik olarak farklı model ve özelliklerde tasarlanabilir. Farklı kilit sistemlerine verilen isimlere göre de uzun yürüme cihazı modellerinin isimleri de belirlenmektedir. Bu cihazlar bacağın üzerine ağırlık verilmediği zamanlarda diz eklem kilidini açarak hareket etmesine izin verir. Ağırlık aldığı durumlarda ise ağırlığı algılayarak diz ekleminin hareketini kısıtlı tutar.

Yardıma mı İhtiyacınız var?
Merhaba,

Size yardımcı olabilir miyiz?